ANP19 okt '12 11:35

Vooruitblik: 'Hogere omzet en winst Philips'

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft in het derde kwartaal naar verwachting een hogere winst en omzet behaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een peiling onder analisten gepolst in opdracht van ANP-Reuters. Philips komt maandag om 7.00 uur met de resultaten naar buiten.

De omzet komt naar verwachting uit op 5,9 miljard euro, tegen 5,4 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst wordt door de analisten in doorsnee geraamd op 139 miljoen euro, tegen 74 miljoen euro vorig jaar.

Philips maakte in september nog bekend wereldwijd 2200 banen extra te schrappen, bovenop het eerder aangekondigde ontslag van 4500 werknemers. Het extra banenverlies moet leiden tot een verdere kostenbesparing van 300 miljoen euro. Het totaal aan besparingen moet in 2014 uitkomen op 1,1 miljard euro.

Positieve verrassing

,,Wij zien ruimte voor een derde positieve verrassing wat betreft winstgevendheid op rij, maar die zal minder groot zijn dan de vorige keren'', schrijven Rabobank-analisten Hans Slob en Philip Scholte in een rapport.

Door de aanhoudende zwakte in de Europese en Amerikaanse gezondheidsmarkt, verwachten de analisten dat de organische groei voor de gezondheidstak is afgenomen. ,,De algehele indruk is dat Philips Healthcare marktaandeel wint als gevolg van een toenemende focus in productontwikkeling, r&d en marketing.''

Wat betreft de lichtdivisie heeft Philips gezegd dat de onderdelen Lumileds en armaturen voor consumenten winstgevend zullen worden vanaf het vierde kwartaal. Bij de consumententak blijven de groeicategorieën Personal Care, Health & Wellness en Domestic Appliances volgens Rabobank stevig groeien door het veroveren van marktaandeel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen