ANP23 jan '12 20:06

DSM gaat geavanceerde biobrandstof maken

HEERLEN (AFN) - DSM gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse bedrijf POET voor de productie van bio-ethanol uit lignocellulose. Voor de productie van de biobrandstof wordt een fabriek gebouwd in de Amerikaanse staat South Dakota. Hiermee is een initiële investering gemoeid van 250 miljoen dollar (192 miljoen euro), zo maakte DSM maandag nabeurs bekend.

De productie komt in de tweede helft van 2013 op gang. De samenwerking met POET zal al in 2014 naar verwachting winstgevend zijn. Op middellange en lange termijn denkt DSM dat er een ,,substantiële omzet met een bovengemiddelde ebitda-bijdrage zal worden gegenereerd''.

Volgens DSM-topman Feike Sijbesma is de samenwerking met POET voor DSM een ,,strategische miljpaal'' en een belangrijke stap in de richting van een bio-economie. POET is momenteel een van de grootste producenten van ethanol ter wereld. De ondernemingen denken in eerste aanleg 75 miljoen liter bioethanol per jaar te fabriceren. De productiecapaciteit zal later naar verwachting worden uitgebreid naar 95 miljoen liter per jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen