ANP1 nov '11 09:44

DSM ziet afzwakking in verscheidene sectoren

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM heeft een sterk kwartaal achter de rug, maar ziet wel afzwakking in onder meer de bouwsector, de elektrotechniek en de elektronica-industrie. De situatie in de bouwsector zal nog wel ,,enkele jaren'' zwak blijven, zo liet financieel topman Rolf-Dieter Schwalb in een toelichting op de kwartaalcijfers weten.

DSM is echter goed voorbereid om een eventuele afzwakking van de economie op te vangen en is goed op weg de strategie uit te voeren en de gestelde doelen voor 2013 te halen, aldus Schwalb.

De kracht van de Zwitserse frank blijft DSM wel parten spelen. Sinds de interventie van de Zwitserse centrale bank in september, waarbij de frank gekoppeld werd aan de euro, ,,is de situatie iets verbeterd'', zei Schwalb. De frank blijft nog steeds ,,op een zeer hoog niveau''.

Grondstofrprijzen

Prijzen van grondstoffen zijn de afgelopen tijd gestabiliseerd, terwijl sommige producten zelfs in prijs dalen, zo liet de bestuurder weten. ,,Het is niet meer zo dramatisch als een jaar geleden.''

Schwalb zei verder dat DSM blijft werken aan nieuwe overnames. ,,De overnamestrategie is niet veranderd.'' Het bedrijf heeft een oorlogskas van circa 2 miljard euro en kijkt onder meer naar overnames in Nutrition en in opkomende markten.

Gerelateerde artikelen