ANP24 jan '12 11:17

KPN-CEO: abonnementen kunnen beter

DEN HAAG (AFN) - De dalende trend op de Nederlandse mobiele markt, die KPN vorig voorjaar al noopte tot een winstwaarschuwing, was volgens topman Eelco Blok vorig jaar lastiger te keren dan verwacht. Dit heeft geleid tot de winstwaarschuwing van dinsdag.

Hoewel er ,,positieve signalen'' zijn over de nieuwe abonnementen die KPN in september introduceerde, is de topman nog niet tevreden. ,,Zowel de prijzen van abonnementen als de subsidies van telefoons als de marketing kunnen beter.''

Het bedrijf wil binnen enkele maanden nieuwe abonnementen introduceren, die zowel beter moeten concurreren op prijs als op dienstverlening. Met toegevoegde diensten doelt het bedrijf op internetdiensten als Spotify. Hoe de abonnementen er precies uit moeten zien, wilde het bedrijf niet toelichten.

Baptiest Koopmans

Blok zei ook dat bestuurslid Baptiest Koopmans, die per 1 april vertrekt bij KPN, weggaat omdat hij geen topman kon worden. Koopmans was behalve Blok de enige kandidaat in de race om het leiderschap na het vertrek van Ad Scheepbouwer vorig jaar.

Interim-CFO Eric Hageman zei dinsdag dat KPN een eventueel bod op de Duitse of Belgische activiteiten in overweging zou nemen. Concrete belangstelling was er volgens hem nu niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen