ANP2 nov '12 08:49Aangepast op 2 nov '12 10:14

Groot verlies voor RBS door afschrijving

LONDEN (AFN) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 1,4 miljard pond, ruim 1,7 miljard euro. Dat was voor een belangrijk deel het gevolg van afschrijvingen, onder meer in verband met schadeclaims rond de verkoop van woekerpolissen. De totale afschrijvingen die de bank tot nu toe voor dat doel heeft gedaan komen uit op 1,7 miljard pond. In dezelfde periode vorig jaar boekteRBS nog een winst van 1,2 miljard pond.

De bank, die voor een deel in staatshanden is, liet weten binnen 1,5 jaar de eerder aangekondigde herstructurering af te zullen ronden. Daarbij gaan in totaal 3500 banen verloren.

Ook meldde de bank binnenkort gesprekken te voeren naar aanleiding van het Libor-schandaal. Volgens RBS is het waarschijnlijk dat de bank aanzienlijke boetes krijgt opgelegd. Als gevolg van het renteschandaal, waarbij banken sjoemelden met het vaststellen van het Libor-tarief, heeft RBS ook ,,een aantal'' werknemers ontslagen, zo meldde de bank.

Operationeel zette RBS een winst neer van ruim 1 miljard pond in het derde kwartaal, tegen 2 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar, zo werd vrijdag bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen