ANP7 feb '12 15:05

Vlakke opening Wall Street verwacht

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting vlak tot licht lager openen. Net als in Europa wachten Amerikaanse beleggers op de verdere ontwikkelingen in het voortslepende Griekse schuldendrama.

Ook wordt gewacht op Ben Bernanke. De voorzitter van de Federal Reserve zal om 16.00 uur (Nederlandse tijd) een verklaring afleggen voor het Budget Committee van de Amerikaanse Senaat. Vorige week legde Bernanke al een verklaring over de stand van de economie af voor het Amerikaanse Congres.

Het aandeel Coca-Cola noteert 1 procent hoger in de voorbeurshandel. De grootste frisdrankenfabrikant ter wereld maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Ook kondigde het bedrijf een nieuw kostenbesparingsprogramma aan van 550 tot 650 miljoen dollar.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke tot 0,2 procent lagere opening voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York sloten maandag licht in de min. Beleggers hadden weinig aanleiding om de opmars van de laatste 5 weken voort te zetten.

Gerelateerde artikelen