ANP24 jan '12 13:04Aangepast op 24 jan '12 14:30

Tientallen chauffeurs vast in Italië

EPA
EPA

ROTTERDAM (AFN) - Tientallen vrachtwagenchauffeurs uit Nederland zijn in Italië gestrand nu collega's daar wegblokkades hebben opgeworpen tegen de hoge brandstofprijzen en toltarieven.

Dat meldde Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO dinsdag. Beide belangenorganisaties hebben de Europese Commissie gevraagd de Italiaanse overheid te laten ingrijpen.

De Italiaanse Europees Commissaris Antonio Tajani stelde dat hij van de Italiaanse autoriteiten de verzekering heeft gekregen dat zij snel een einde aan de blokkades gaan maken.

Agressie

De blokkades zijn maandag opgeworpen. ,,Soms worden ze weer opgeheven, maar dan wordt er elders weer een opgeworpen’’, aldus een woordvoerder van TLN.

De organisatie verwacht dat de blokkades zich snel uitbreiden. ,,Ook neemt de agressie onder de Italiaanse chauffeurs toe. Er zijn al meldingen dat banden van vrachtwagens worden lek gestoken als ze doorrijden'', weet de woordvoerder. Dat is voor zo ver hij weet niet het geval bij Nederlandse vrachtwagens.

Het advies van TLN en EVO aan de transportondernemers en verladers is om de situatie in Italië goed te blijven volgen en in overleg met elkaar te besluiten wat het verstandigste is: wel of niet te gaan rijden. ,,We willen voorkomen dat straks nog meer vrachtwagens vast komen te staan.'' Italië is voor Nederland het vijfde transportland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen