ANP28 nov '12 07:23

Nikkei staakt opmars

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is woensdag lager gesloten en maakte daarmee een einde aan een vierdaagse winstreeks. De risicobereidheid onder beleggers nam af doordat de Amerikaanse politici weinig vooruitgang boeken met het oplossen van de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 9308,35 punten.

De grote Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen dagen de stijging aanvoerden, werden van de hand gedaan. Automaker Honda, chiptester Advantest en technologiebedrijf TDK verloren daardoor tussen 2,1 en 4,3 procent. Canon zakte ruim 3 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei is de voorraad van het Japanse elektronicaconcern opgelopen tot het hoogste niveau sinds 2008 en zoekt het bedrijf naar manieren om de voorraden drastisch te verminderen tegen het einde van het jaar.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen ook omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,8 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul zakte 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,2 procent.

Gerelateerde artikelen