ANP23 aug '12 21:04

Heerenveen onnodig onderuit tegen Molde

Knut Olav Rindaroy (R) van Molde in duel met Rajiv van la Parra van Heerenveen. EPA
Knut Olav Rindaroy (R) van Molde in duel met Rajiv van la Parra van Heerenveen. EPA

MOLDE (ANP) - SC Heerenveen is donderdag in Noorwegen tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De Friezen waren in de laatste voorronde van de Europa League tegen de Noorse kampioen Molde FK zeker niet de mindere, maar verloren wel met 2-0.

Heerenveen speelde in Noorwegen af en toe best aardig voetbal, maar voorin werd duidelijk dat de ploeg met het vertrek van Oussama Assaidi (Liverpool), Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Luciano Narsingh (PSV) veel kwaliteit en doeltreffendheid heeft verloren. Coach Marco van Basten stelt door het vertrek van dat drietal en de blessure van de nieuwe Ghanese spits Matthew Amoah middenvelder Filip Djuricic op in de spits, maar hij is meer een aangever dan een afwerker.

Na een hectische openingsminuut, met twee kansen voor Molde, kwam Heerenveen steeds beter in de wedstrijd. Zo schoten Oussama Tanane en Marten de Roon op de Noorse doelman Espen Bugge Pettersen. Bij een uitval van de Noorse kampioen na een half uur spelen lag de bal na een schot van Magnus Wolff Eikrem plotseling wel achter Kristoffer Nordfeldt: 1-0. De Zweedse doelman mocht aanvaller Rajiv van la Parra vervolgens dankbaar zijn dat hij een Noorse inzet van de lijn haalde.

Slordig

Ook in de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Invaller Arsenio Valpoort kreeg namens Heerenveen geheel vrijstaand twee grote kopkansen, maar die misten beide de juiste richting. Aan de overkant was de mee opgekomen verdediger Vegard Forren dicht bij de 2-0. Nordfeldt redde echter knap op zijn inzet.

De thuisploeg, gecoacht door voormalig international Ole Gunnar Solskjaer, keek toe hoe de Friezen in het vervolg slordig met de kansen omsprongen en profiteerde daar vlak voor tijd optimaal van. Matthias Moström strafte zwak verdedigen van Heerenveen hard af: 2-0. Heerenveen heeft zo een zware opdracht voor de wedstrijd in eigen huis van volgende week.

Gerelateerde artikelen