ANP1 jan '12 06:01

Drukke jaarwisseling, geen grote incidenten

RIJSWIJK (ANP) - ,,Vergelijkbaar met een gewone uitgaansavond in Amsterdam.'' Zo typeert de woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland de nieuwjaarsnacht 2011-2012. Andere politiewoordvoerders bevestigen dat beeld.

De woordvoerster van de politie Haaglanden noemt het ,,de minst drukke jaarwisseling sinds jaren.'' In de wijk Ypenburg in Den Haag trad de ME op om de rust te herstellen. Ze vroegen mensen op straat hun huis binnen te gaan. Ook in Zoetermeer was het onrustig, er werden 14 mensen aangehouden bij een vechtpartij.

Meerdere agenten raakten gewond door geweld. In Oude Pekela werden twee agenten aangevallen, de een kreeg een kopstoot, de ander een slag in zijn gezicht. De verdachte is aangehouden. In Utrecht werd een persoon aangehouden, omdat hij twee agenten van het korps Utrecht een soort pepperspray in het gezicht had gespoten.

Op het Bleiswijkplein in Rotterdam raakte een agent gewond aan zijn been nadat er een vuurpijl naar hem was gegooid. Een agent die ingreep bij een burenruzie in Huizen kreeg klappen, een verdachte werd aangehouden.

In Amsterdam waren het vooral de inbraken die opvielen, bij de politie kwamen 40 meldingen binnen. Ook in Tilburg werden 5 verdachten van een woninginbraak aangehouden. In het hele land werden vooral aanhoudingen verricht wegens vernielingen, openbare dronkenschap en geweld.

In Hilversum werd een 40-jarige man aangehouden, nadat hij een vuurwerkbom had laten ontploffen. Vier mensen raakten gewond door rondvliegend glas. In Zetten in Gelderland werd een busje met een grote partij illegaal vuurwerk van de straat geplukt.

Een 41-jarige man uit Den Helder raakte zijn hand kwijt toen hij vuurwerk afstak. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Ook in Utrecht en Enschede raakten mensen ernstig gewond door vuurwerk. Een jongen (8) uit Nieuw-Vennep raakte gewond aan zijn onderlichaam, toen een pot met siervuurwerk omviel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen