ANP25 dec '12 18:32

Tycoons beloven te herinvesteren in Rusland

MOSKOU (AFN/RTRS) - De Russische tycoons die in totaal 28 miljard dollar ontvangen na de verkoop van hun aandeel in het oliebedrijf TNK-BP, hebben beloofd het grootste deel van het geld in Russische zaken te herinvesteren. Dat werd dinsdag bekend.

Het consortium AAR, waarin de zakenlieden zijn verenigd, meldde in een persbericht dat ,,Rusland het platform blijft voor investeringen'' en dat dit ook de plaats is waar ,,het grootste deel van de inkomsten uit de TNK-BP verkoop wordt geinvesteerd''. De mededeling volgt op een uitspraak van de Russische president Poetin, die vorige week zei ,,te hopen'' dat het geld uit TNK-BP in Rusland blijft.

De tycoons verkopen hun deel van TNK-BP aan het staatoliebedrijf Rosneft, dat ook het aandeel van het Britse BP opkoopt. In totaal wordt TNK-BP daarmee gewaardeerd op 55 miljard dollar. De afgelopen jaren was er sprake van een forse kapitaalvlucht uit Rusland. De TNK-BP deal had hier verder aan kunnen bijdragen. AAR meldde eerder ook in buitenlandse bedrijven te investeren, om op die manier meer moderne technologie naar Rusland te halen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen