ANP26 apr '12 15:49

Meer winst en omzet Lockheed Martin

EPA
EPA

BETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin, producent van de F-35 Joint Strike Fighter (JSF), heeft in de eerste 3 maanden van 2012 meer winst en omzet behaald dan een jaar eerder. Verder kondigde Lockheed donderdag aan dat bestuursvoorzitter Robert Stevens aan het einde van dit jaar zijn functie neerlegt.

De nettowinst klom met 26 procent tot 668 miljoen dollar (505 miljoen euro) en de omzet ging met 6 procent omhoog tot 11,3 miljard dollar. Lockheed profiteerde van een gestegen vraag naar testversies van de JSF, vrachttoestellen, luchtafweersystemen en oorlogsschepen. Ook bij de ruimtevaartdivisie ging de omzet en winst omhoog. Alleen bij de informatietechnologietak gingen de resultaten omlaag.

Verder wist Lockheed de kosten te verlagen. Daarmee wil het bedrijf de geplande defensiebezuinigingen in de Verenigde Staten van 500 miljard dollar in de komende 10 jaar helpen het hoofd te bieden. Het grootste defensieconcern ter wereld bevestigde zijn prognoses voor een omzet van 45 tot 46 miljard dollar in heel 2012.

De 60-jarige Stevens wordt in januari volgend jaar opgevolgd door operationeel directeur Chris Kubasik. Stevens heeft 25 jaar bij Lockheed gewerkt. Hij blijft nog wel toezichthoudend voorzitter bij het concern tot januari 2014.

Gerelateerde artikelen