ANP13 aug '12 15:05

'Vlakke opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zullen maandag waarschijnlijk vlak tot licht lager aan de nieuwe handelsweek beginnen. Net als in Europa lijken beleggers een pauze in te lassen na de recente sterke opmars. Tegenvallende Japanse groeicijfers wegen daarnaast op het sentiment.

Op macro-economisch vlak staan er maandag geen belangrijke publicaties op het programma. Later in de week zullen onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de inflatiecijfers over juli bekend worden gemaakt.

Het aandeel Groupon klimt ruim 3 procent in de voorbeurshandel. De advertentiewebsite zal na de slotbel de resultaten over het afgelopen kwartaal bekendmaken.

Motorola

Google wint meer dan 1 procent in de voorbeurshandel. Mobieltjesmaker Motorola, sinds mei onderdeel van Google, gaat fors snijden in het personeelsbestand. Ongeveer 4000 banen gaan verloren, een vijfde van het totaal. Een derde van de 94 kantoren wereldwijd wordt gesloten.

Het is de eerste grote stap van Google om het bedrijf, dat ver achterloopt op zijn grootste concurrenten Apple en Samsung, te vernieuwen.

Aan het overnamefront kondigde de Zwitserse bank Julius Baer aan de vermogensbeheertak van Bank of America-Merrill Lynch te kopen voor ruim 700 miljoen euro. Het gaat daarbij om de vermogensbeheeractiviteiten buiten de Verenigde Staten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen