ANP3 sep '12 09:14

'Herstel bouwsector verder weg dan ooit'

ANP
ANP

NIEUWEGEIN (ANP) - Nog eens 600 kleine en middelgrote bedrijven in de bouw gaan in de laatste 4 maanden van dit jaar failliet en opnieuw raken enkele duizenden werknemers hun baan kwijt. Daarvoor heeft Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra maandag gewaarschuwd.

Een strenge vorst aan het eind van het jaar kan deze situatie volgens de koepelorganisatie nog verder verslechteren. In de eerste helft van het jaar gingen ongeveer 800 mkb-bedrijven in de bouw op de fles.

,,Het kabinet-Rutte is ernstig tekortgeschoten om de problemen in de bouw- en infrasector, die veel verder gaan dan de kredietcrisis, te beslechten. Er voltrekt zich een groot drama in de sector en de kwaliteit van bouwwerken staat op het spel'', aldus de aannemersfederatie.

Het tijd kan volgens de organisatie alleen worden gekeerd, als er op korte termijn ,,een stevige, samenhangende visie en investeringsagenda komen voor en met de bouwsector.'' De federatie deelt maandag pamfletten uit aan de politiek om haar actiepunten uiteen te zetten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen