ANP31 okt '12 20:35Aangepast op 31 okt '12 21:21

Stilte na de storm op Wall Street

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De handel op de Amerikaanse aandelenmarkten kwam woensdag langzaam weer op gang. De afgelopen twee dagen lagen de beurzen op Wall Street stil in verband met de orkaan Sandy die huishield in New York.

De handel was erg dun omdat nog lang niet alle handelaren naar hun werk konden komen. Het verkeer en openbaar vervoer in New York zijn nog lang niet volledig hersteld van het brute natuurgeweld dat de stad eerder deze week trof.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 13.096,54 punten. De breder samengestelde S&P 500 eindigde zo goed als vlak op 1412,16 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 2977,23 punten.

GM

General Motors (GM) viel in positieve zin op met een koerswinst van 9,6 procent. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en kondigde bovendien aan nog dieper te gaan snijden bij zijn kwakkelendeEuropese activiteiten.

Walt Disney behoorde tot de sterkste dalers in de Dow. Het entertainmentconcern kondigde dinsdag nabeurs de overname aan van Lucasfilm, de filmstudio achter de succesvolle filmreeks Star Wars. Disney, dat ruim 4 miljard dollar betaalt voor het bedrijf, daalde 2 procent.

Home Depot

De sterkste stijger onder de hoofdfondsen was Home Depot. De doe-het-zelfketen werd 2,2 procent meer waard. Beleggers verwachten dat het bedrijf zal profiteren van de grote schade die Sandy heeft veroorzaakt. Op de termijnmarkt schoten ook de prijzen van hout om die reden fors omhoog.

Facebook daalde 3,8 procent. Medewerkers van het bedrijf mochten tot een halfjaar na de beursgang in mei geen aandelen verkopen. Die periode is nu afgelopen. De beursintroductie van Facebook liep uit op een deceptie. Na een introductiekoers van 38 dollar is het aandeel nog maar iets meer dan 21 dollar waard.

De euro stond op 1,2960 dollar, tegen 1,2970 dollar aan het einde van Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse ruwe olie steeg 0,5 procent tot 86,10 dollar per vat. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper en kostte 108,39 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen