ANP30 aug '12 12:52Aangepast op 30 aug '12 13:09

CNV: ontslagvergoeding ook naar erfgenamen

UTRECHT (AFN) - Een bedrijf moet een afgesproken ontslagvergoeding volgens CNV Vakmensen toch uitkeren aan de erfgenamen als de overtollig verklaarde werknemer nog voor zijn ontslag is overleden. De vakbond maakte donderdag bekend op dit punt in het gelijk te zijn gesteld door de kantonrechter in Hilversum. Deze oordeelde woensdag dat de smaak- en geurenfabrikant Givaudan alsnog ruim 100.000 euro moet betalen aan de erfgename van een oud-werknemer.

Volgens CNV-rechtshulpverlener Remco Craenen gaat het om ,,een bizarre en ook pijnlijke kwestie'' en zijn er nog maar weinig juridisch leidende uitspraken op dit gebied. Op 60-jarige leeftijd overleed vorig jaar augustus de werknemer van Givaudan, met wie wegens een reorganisatie in april van dat jaar een beëindigingsovereenkomst was gesloten over zijn vertrek per 1 november 2011.

,,Het bedrijf stelde zich vanaf het begin heel zakelijk op", aldus Craenen. ,,Ze vonden dat ze die ontslagvergoeding niet meer hoefden te betalen.'' Maar volgens de CNV-bond was een contract getekend met ,,onomkeerbare'' afspraken. ,,Hoe komen ze er dan bij dat ze die toezegging weer ongedaan kunnen maken en het geld dan maar gewoon in eigen zak kunnen houden? Het gaat volgens ons om een nalatenschap van de werknemer, het geld moet dus naar de erfgename.''

Gerelateerde artikelen