ANP17 dec '12 11:54

Wapenlobby VS houdt zich stil

EPA
EPA

WASHINGTON (ANP) - De machtige Amerikaanse wapenlobbyorganisatie NRA houdt zich stil sinds de schietpartij in Newtown waarbij 20 kinderen en 7 volwassenen werden gedood.

Tegenstanders van wapenbezit lieten geen moment voorbijgaan voor een herhaalde roep om een verbod op wapens. De National Rifle Association zwijgt in alle talen. Zelfs geen tweet stuurde de doorgaans op sociale media zeer actieve organisatie uit sinds de 20-jarige Adam Lanza een bloedbad aanrichtte op een lagere school in een slaperig stadje in Connecticutt.

Woordvoerders van de wapenlobby waren niet bereikbaar voor commentaar en wensten niet in Amerikaanse programma's te verschijnen om het standpunt van de NRA over het recht op wapens toe te lichten. De Facebook-pagina van de organisatie ging op zwart, slechts enkele dagen nadat de NRA nog had gejubeld dat de organisatie 1,7 miljoen vrienden had. De NRA was trending topic op Twitter zondag in de VS. Voor- en tegenstanders klommen in de pen.

Senator Dianne Feinstein liet er zondag in ieder geval geen gras over groeien. De Democrate kondigde aan op de eerste dag dat het Congres in nieuwe samenstelling bijeen is een wetsvoorstel in te dienen voor een verbod op semi-automatische aanvalsgeweren. Adam Lanza gebruikte een dergelijk wapen op kinderen en volwassenen vrijdag in de Sandy Hook Elementary School.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen