ANP14 mrt '12 10:11

TMG: geen plannen voor verkoop Sky

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft ondanks de tegenvallende resultaten geen plannen voor de verkoop van Sky Radio. Dat zei bestuursvoorzitter Herman van Campenhout woensdag in een toelichting op de jaarcijfers van het mediabedrijf.

,,TMG is niet bereid tot de verkoop van Sky'', stelde Van Campenhout. Afgelopen jaar schreef TMG 44 miljoen euro af op de waarde van de radiozender, waarvan het marktaandeel de laatste jaren gestaag is gedaald.

,,De concurrentie in de radiosector is groot, dat zorgt voor druk op de omzet op lange termijn'', stelde financieel directeur Fred Arp. ,,Als je die lijn doortrekt naar de komende jaren en rekening houdt met de huidige recessie dan kom je op een fors lagere waardering.'' Op lange termijn heeft TMG goede verwachtingen van Sky, voegde hij eraan toe.

Editda

In de eerste 8 weken van 2012 zette de trend van 2011 door, gaf Van Campenhout aan. ,,We kunnen voorlopig niet anders dan de eerdere prognoses bevestigen.'' TMG verwacht dat de ebitda dit jaar met 20 procent daalt. De groei van de internetactiviteiten is daarbij nog niet voldoende om de achteruitgang bij print en radio te compenseren.

TMG verwacht verder dat het belang in ProSiebenSat1 dit jaar een brutodividend van 15 miljoen euro oplevert.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen