ANP13 feb '12 17:19Aangepast op 13 feb '12 17:39

Van Basten voor 2 jaar trainer sc Heerenveen

ANP
ANP

HEERENVEEN (ANP) - Marco van Basten heeft met sc Heerenveen overeenstemming bereikt over een contract voor 2 jaar. Dat maakte de Friese eredivisieclub maandag bekend op de persconferentie waarop Van Basten werd gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig bondscoach van Oranje volgt na dit seizoen Ron Jans op, die in januari zijn vertrek aankondigde.

Van Basten (47) was van 2004 tot en met het EK van 2008 bondscoach van het Nederlands elftal. Daarna ging hij aan de slag bij Ajax. Van Basten maakte het seizoen in Amsterdam echter niet af, in mei 2009 leverde hij zijn contract in. Vorig jaar was hij in beeld bij Sporting Portugal, maar de kandidaat-voorzitter die hem wilde aanstellen verloor de presidentsverkiezing. Vervolgens sprak hij met Ajax over een directiefunctie, maar dat ging niet door vanwege een conflict binnen de raad van commissarissen.

De oefenmeester krijgt vanaf volgend seizoen bij Heerenveen assistentie van Henk Herder en Jan de Jonge. ,,Ik ken Herder van de trainerscursus en vind het een prima vent'', aldus Van Basten, die van de clubleiding niet zijn eigen assistenten mocht meenemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen