ANP21 nov '12 18:23

'Hervorming Britse banken moet doorgaan'

George Osborne. EPA
George Osborne. EPA

LONDEN (AFN) - De uitkomsten van een Brits parlementair onderzoek naar fraude met rentetarieven mogen hervormingen in de bankensector niet in de weg staan. Dat heeft de Britse minister van Financiën George Osborne woensdag gezegd.

Osborne heeft zelf opdracht gegeven tot het onderzoek naar fraude met het zogeheten Libortarief, dat gebruikt wordt in het betalingsverkeer tussen banken onderling. Verscheidene banken, waaronder de Britse reuzen Barclays en Royal Bank of Scotland, bleken eerder dit jaar met dat tarief te hebben gesjoemeld.

Volgens Osborne is de laatste 2 jaar hard gewerkt om tot overeenstemming te komen met banken over hervormingen die een herhaling van de financiële crisis in 2008 moeten voorkomen. De minister is bang dat de commissie met nieuwe aanbevelingen komt waardoor die maatregelen op losse schroeven komen te staan.

Osborne riep op tot ,,voorzichtigheid'' om de overeenstemming die bereikt is, niet te verstoren. De parlementaire commissie bleek echter niet onder de indruk. ,,Dat ergens consensus over bestaat, wil nog niet zeggen dat het goed is'', zei voorzitter Andrew Tyrie. ,,Het is ons werk om daarnaar te kijken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen