ANP4 nov '12 16:44Aangepast op 4 nov '12 20:34

Veel animo voor Holland Run van Wennemars

NEW YORK (ANP) - Duizenden mensen, onder wie veel Nederlanders, hebben zondag een paar rondjes gelopen door Central Park in hartje New York. Ze deden dit op initiatief van oud-schaatser Erben Wennemars die daartoe zaterdag opriep.

Wennemars en een kleine duizend Nederlanders waren naar de VS gevlogen om deel te nemen aan de marathon van New York. De zware storm Sandy gooide roet in het eten. De marathon werd afgelast. Op Twitter riep Wennemars op tot deelname aan een Holland Run. Die ging rond 10 uur lokale tijd van start.

Er was hier en daar kritiek op de plannen, maar toch gaven duizenden mensen gehoor aan de oproep. Jan Pieter Baarsma was een van hen en hij is blij dat hij het gedaan heeft. ,,Er was een fantastische sfeer. Overal stonden mensen om ons aan te moedigen, ook Amerikanen. Er was zelfs iemand die ons smeekte volgend jaar terug te komen'', zei hij toen hij in zijn hotelkamer was teruggekomen.

Sandy

Critici maakten bezwaar tegen het hardlopen. ,,De laatste lijken zijn net uit de tunnels getrokken maar de Nederlanders gaan een rondje lopen door het park'', aldus een tweet.

Er zijn ook mensen die zeggen dat de lopers zo het geld proberen op te halen dat ze voor een goed doel hadden ingezameld met het lopen van de marathon. Andere twitteraars wijzen er ook op dat veel lopers na de Holland Run alsnog als vrijwilliger aan het werk gaan met puinruimen of voedseldistributie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen