ANP8 aug '12 20:03Aangepast op 8 aug '12 20:58

Detailhandel profiteert niet van Spelen

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - De Britse detailhandelsverkopen lijken niet te profiteren van de Olympische Spelen. Een opleving van de omzet bleef in juli uit en naar verwachting zal dit tijdens de Spelen zo blijven, verwacht de BRC-KPMG-detailhandelsmonitor.

De detailhandelszaken zagen de verkopen vorige maand met slechts 0,1 procent stijgen, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Vorig jaar steeg de omzet nog met 0,6 procent.

De enige sector die wel voordeel had in de aanloop naar de Spelen waren de voedsel- en drankzaken. Die zagen de totale verkopen in de laatste week van juli flink omhoog gaan. Consumenten bereiden zich dan voor op de Olympische feesten, aldus de monitor.

Geen gouden maand

,,Juli was duidelijk niet een gouden maand voor de detailhandel'', zei Stephen Robertson van het British Retail Consortium. ,,Er was een opsteker voor de voedselzaken tegen het einde van de maand, maar het was niet genoeg voor de gehele sector.''

Vooral winkels in het centrum van Londen hebben het zwaar te verduren nu klanten de hoofdstad zoveel mogelijk mijden, signaleert Helen Dickinson van KPMG. ,,Het ligt voor de hand dat iedere glimp van voordeel die de Spelen nog brengen van korte duur zal zijn.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen