ANP16 aug '12 13:19Aangepast op 16 aug '12 16:04

Evacués Overdinkel 's avonds naar huis

OVERDINKEL (ANP) - Bewoners van de Julianastraat in het Twentse Overdinkel mogen aan het begin van de avond weer naar huis. Ze werden donderdagmiddag door de brandweer uit hun huizen gehaald wegens een zeer grote brand in een restaurant met zalencomplex en woonhuis. Dat meldde de brandweer.

In de omgeving van het brandende complex is een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten. Daarom moesten de mensen weg. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer zal nog wel enkele uren bezig zijn met nablussen. Volgens de brandweer moet het hele complex als verloren worden beschouwd.

De bewoners van de Julianastraat werden sinds het begin van de middag opgevangen in een sporthal. Andere omwonenden is geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden wegens de enorme rookontwikkeling.

De brand brak aan het eind van de ochtend uit. De wijde omgeving van het gebouw is afgezet om de tientallen toeschouwers op een afstand te houden. Dat blijft zo tot 19.00 uur donderdagavond. Burgemeester Michael Sijbom is naar Overdinkel gegaan om de getroffen restauranthouder en de inwoners van het dorp bij te staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen