ANP5 mei '12 17:37

Thomas Cook haalt 'levenslijn' binnen

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - Financiers van Thomas Cook, waaronder Royal Bank of Scotland, steken de komende 3 jaar nog eens 1,4 miljard pond (ruim 1,7 miljard euro) in de noodlijdende Britse reisorganisatie in ruil voor een aandelenpakket van rond 5 procent en een hogere rente op hun leningen.

Met deze 'levenslijn' koopt de onderneming meer tijd om haar zaken op orde te brengen. 's Werelds oudste reisorganisatie gaat gebukt onder een schuldenlast van meer dan 1 miljard euro en heeft te maken met de economische tegenwind die vooral jonge gezinnen met kinderen tegenhoudt om geld uit te geven aan vakanties. Vorig jaar leed de onderneming een verlies van ruim 500 miljoen euro.

Vorig jaar staken de banken het 170 jaar oude Thomas Cook al de helpende hand toe door een noodlening van bijna 250 miljoen euro te verstrekken.

India

De onderneming is inmiddels hard op zoek naar mogelijkheden om geld binnen te halen door de verkoop van bezittingen. Thomas Cook wil onder meer 17 tot 19 vliegtuigen verkopen om die vervolgens terug te huren. De gesprekken daarover met kandidaat-kopers zijn in een vergevorderd stadium, meldde de reisorganisatie zaterdag.

De onderneming deed ook haar activiteiten in India in de verkoop. Potentiële kopers zouden bezig zijn met boekenonderzoek. Thomas Cook bereikte onlangs al overeenstemming over de verkoop van een hotel in Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen