ANP14 aug '12 21:43Aangepast op 14 aug '12 22:24

Beleggers Wall Street nemen gas terug

NEW YORK (ANP) - In New York hielden de graadmeters dinsdag nauwelijks de voeten droog. De stemming was bij het begin van de handel nog goed door sterker dan verwachte cijfers over detailhandelsverkopen en meevallende bedrijfscijfers. In de middaghandel werden beleggers echter steeds voorzichtiger.

De Dow-Jonesindex sloot vlak op 13172,14 punten. De brede S&P 500 eindigde eveneens vlak op 1403,93 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3016,98 punten.

Kort voor de opening werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de VS in juli met 0,8 procent waren gestegen. Economen hadden rekening gehouden met een stijging van 0,3 procent. Ook de producentenprijzen waren sterker gestegen dan gedacht. Analisten wezen er wel op dat de gegevens over de detailhandelsverkopen in de afgelopen maanden naar beneden werden bijgesteld.

Home Depot

De handel kreeg ook een stimulans van onder meer Home Depot, dat flink meevallende cijfers over het tweede kwartaal naar buiten bracht. Ook verhoogde de doe-het-zelfketen de winstverwachting voor het gehele boekjaar. Home Depot sloot 3,6 procent hoger.

Ook cosmeticafirma Estee Lauder boekte een forse winst. Het aandeel steeg met 9,3 procent. De onderneming meldde een hogere dan verwachte winst en verhoogde ook de omzetverwachting.

Afwachtend

Beleggers bleven dinsdag echter afwachtend. De Europese problemen wegen volgens analisten nog steeds zwaar op de handel. Daarbij vertoonde de handel wat vermoeidheidsverschijnselen. Op zeven van de acht afgelopen handelsdagen gingen de graadmeters al omhoog.

Groupon was dinsdag een opvallende verliezer op Wall Street. Het aandeel daalde met ruim 27 procent. Analisten zijn teleurgesteld in de omzetcijfers, die de Amerikaanse advertentiewebsite maandag na de slotbel naar buiten bracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen