ANP13 mei '12 20:02

Vijf arrestaties na afloop Vitesse-NEC

ANP
ANP

ARNHEM (ANP) - De mobiele eenheid heeft zondag na de voetbalwedstrijd Vitesse-NEC moeten ingrijpen om onrust de kop in te drukken. Vijf supporters werden gearresteerd, aldus de politie.

Eerst probeerden Vitesse-fans op het parkeerterrein van stadion Gelredome bij de bussen van de NEC-aanhang komen, toen die wilde instappen voor de terugreis naar Nijmegen. De ME voorkwam een confrontatie.

Kort daarna bekogelden de supporters op de nabijgelegen snelweg A325 willekeurige auto’s. Hiervoor pakte de politie twee mensen op. De drie anderen werden gearresteerd wegens opruiing, belediging van de politie en baldadigheid. De meeste arrestanten, maakten zich kenbaar als Vitesse-fan, aldus de politie.

Beladen

Direct na de door de Arnhemmers gewonnen wedstrijd ontstond ook een grimmige sfeer in het vak met NEC-supporters. De ME hoefde daar echter niet in actie te komen.

De wedstrijden tussen de twee Gelderse aartsrivalen zijn altijd beladen. Vitesse bereikte door de overwinning de finale bereikt van de play-offs om Europees voetbal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen