ANP12 mrt '12 21:20

Lome dag op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street namen maandag een licht afwachtende houding aan. Net als in Europa keek de handel uit naar macro-economische cijfers die later deze week bekend worden gemaakt. Het eerdere bericht dat het Chinese handelstekort in februari groter was dan verwacht, drukte, evenals op de Europese beurzen, de stemming licht.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 12959,71 punten. De breed samengestelde S&P 500-index eindigde vlak op 1371,09 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 2983,66 punten.

Beleggers letten deze week vooral op gegevens over de detailhandelsverkopen en de inflatie in de Verenigde Staten, die respectievelijk dinsdag en vrijdag worden gepubliceerd. Daarnaast komen de beleidsmaker van de Federal Reserve dinsdag bij elkaar en geeft de centrale bank waarschijnlijk meer informatie over het monetaire beleid voor de komende tijd.

Banken

Banken hadden het maandag moeilijk. Beleggers verwachten binnenkort een rapport van de Fed over de kapitaalbehoefte van de financiële instellingen. JPMorgan Chase verloor 1,2 procent en Bank of America leverde 0,7 procent in.

In de Nasdaq-index liet de Chinese video-website Youku een spectaculaire stijging met ruim 27 procent zien. Youku maakte eerder bekend concurrent Tudou op te kopen voor in totaal circa 760 miljoen euro.

De euro was 1,3150 dollar waard, evenveel als bij het einde van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde met 0,9 procent tot 106,40 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 125,41 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen