ANP12 jun '12 07:49

Koken en humor op Festival Classique

Het Hofvijverconcert (archieffoto). ANP
Het Hofvijverconcert (archieffoto). ANP

DEN HAAG (ANP) - Den Haag staat de komende dagen weer bol van de klassieke muziek. De Haagse binnenstad vormt van dinsdag tot en met zondag het decor voor de 6e editie van Festival Classique, naar eigen zeggen het grootste evenement voor klassieke muziek in Nederland.

Liefhebbers kunnen terecht bij ruim 80 concerten op talloze locaties. Daar zitten ook ongebruikelijke plekken bij, zoals een kapsalon of een kroeg. Nieuw dit jaar is dat mensen in een kookstudio - na het koken met de artiesten - een concert kunnen bijwonen. Ook een voorstelling rond humor en muziek beleeft zijn primeur.

Al eerder kwam Festival Classique met de populaire concerten voor baby's en peuters, die ook dit jaar op het programma staan. Het hoogtepunt is het Hofvijverconcert zaterdagavond op een podium in de Hofvijver. Het concert staat onder meer in het teken van Olympische disciplines. Choreograaf Rinus Sprong laat zien ,,dat atleten en musici veel met elkaar gemeen hebben.'' De AVRO zendt het optreden rechtstreeks uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen