ANP15 mei '12 19:31

Wall Street licht hoger

NEW YORK (AFN) - In New York noteerden de Amerikaanse beurzen dinsdagmiddag licht in de plus. Zorgen over de situatie in Griekenland, waar pogingen om tot een hervormingsgezinde regeringscoalitie te komen definitief zijn mislukt, werden gecompenseerd door positieve berichten uit eigen land.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,3 procent hoger op 12.733,15 punten. De breder samengestelde S&P 500 stond eveneens 0,3 procent in de plus op 1342,01 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent tot 2924,30 punten.

Vooral financiële aandelen, die de afgelopen dagen zware klappen kregen, wonnen terrein. JPMorgan Chase en Bank of America voerden het rijtje stijgers in de Dow aan met koerswinsten van 3,3 en 1,4 procent.

Detailhandelsverkopen

Voorbeurs werd een teleurstellend cijfer over de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten bekendgemaakt. Toch deden winkelbedrijven het goed op de beurs. Dat kwam doordat bedrijven afzonderlijk wel met goede verkoopcijfers kwamen.

Groupon sprong ruim 12 procent omhoog. De Amerikaanse advertentiesite heeft in het afgelopen kwartaal voor het eerst een kwartaalwinst behaald. De cijfers waren beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Doe-het-zelfketen Home Depot daalde 1 procent na tegenvallende resultaten.

Gerelateerde artikelen