ANP24 nov '12 03:45

VVD-achterban mag stoom afblazen

ANP
ANP

DEN BOSCH (ANP) - De VVD-achterban krijgt zaterdag de gelegenheid stoom af te blazen over de koopkrachtrel die uitbrak in de partij naar aanleiding van het regeerakkoord. Tijdens een partijcongres in Den Bosch is flink wat ruimte ingeruimd voor discussie hierover.

Binnen de VVD rees kort na de presentatie van het regeerakkoord massaal verzet toen bleek dat er afspraken waren gemaakt om de inkomensverschillen te verkleinen door de zorgpremies inkomensafhankelijk te maken. De onrust hierover verdween grotendeels nadat het regeerakkoord in overleg met coalitiepartner PvdA werd aangepast. Maar veel VVD-leden verwijten de partijtop dat er onhandig is gecommuniceerd over het regeerakkoord.

Ledenraadpleging

In de partij gaan ook stemmen op om een regeerakkoord voortaan aan de leden voor te leggen, zoals dat ook bij de PvdA gebeurt. Het partijbestuur voelt daar om staatsrechtelijke redenen helemaal niets voor. Of een voorstel voor een ledenraadpleging het haalt, hangt volgens een betrokkene af van ,,de emoties tijdens het congres''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen