ANP9 feb '12 21:34Aangepast op 9 feb '12 22:21

Akkoord maakt weinig indruk op wall street

NEW YORK (ANP) - Het nieuws dat Griekse politici een akkoord wisten te bereiken over extra bezuinigingen, maakte donderdag weinig indruk op Wall Street. Beleggers bleven voorzichtig omdat er nog veel werk verzet moet worden voordat Griekenland daadwerkelijk een tweede steunpakket krijgt.

De Dow-Jonesindex sloot 0,05 procent hoger op 12.890,46 punten. De S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 1351,95 punten en de Nasdaq won 0,4 procent tot 2927,23 punten.

,,Er is, gezien het verloop van de eurocrisis, nog veel scepsis dat het akkoord niet leidt tot de benodigde ingrepen'', zo vatte een handelaar de teneur op Wall Street samen. ,,Daarom wachten beleggers af.''

Kopstukken uit de Europese politiek benadrukten donderdagmiddag dat er nog volledige overeenstemming moet worden bereikt met Athene en dat de trojka het tweede steunpakket voor 15 februari moet goedkeuren om een Grieks bankroet te vermijden.

Banenmarkt

Enige steun van de handel kwam van een beter dan verwacht cijfer over de banenmarkt. Een uur voor de handelsaanvang in New York bleek het aantal eerste uitkeringsaanvragen dat vorige week werd ingediend te zijn gedaald tot 358.000 van een herziene 373.000 een week eerder. Voor die week werden eerder 367.000 aanvragen gemeld. Ten opzichte van dat aantal rekenden economen op een stijging tot 370.000 aanvragen.

Bank of America (plus 0,6 procent) was een van de sterkste stijgers in de Dow. De bank trof, samen met branchegenoten als JPMorgan Chase (min 1,1 procent) en Wells Fargo (min 0,2 procent), een schikking met de Amerikaanse overheid. De banken betalen samen 25 miljard dollar om in problemen geraakte huiseigenaren te helpen met hun hypotheekschulden.

Apple

Apple voerde de Nasdaq aan met een koerswinst van 3,5 procent. Het technologieconcern kreeg een hoger koersdoel van Cannacord en bereikte tussentijds de hoogste koers ooit op 496,75 dollar.

Producent van netwerkapparatuur Cisco (min 2,1 procent) stond een al te uitbundige stemming in de technologiesector echter in de weg. De prognose die het bedrijf woensdag laat op de avond gaf, stelde beleggers teleur.

Groupon

Advertentiesite Groupon was een opvallende daler. Het bedrijf dat sinds november op Wall Street verhandeld wordt, leverde bijna 14 procent in nadat het woensdagavond een nettoverlies bekendmaakte over het vierde kwartaal van 2011.

De euro werd voor 1,3280 dollar verhandeld in vergelijking met 1,3295 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Gerelateerde artikelen