ANP13 mei '12 16:53

Dibi kandidaat lijsttrekkerschap GroenLinks

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Tofik Dibi heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt.

De partij slaagt er volgens hem onvoldoende in om mensen te raken. De economie is volgens hem vastgeroest, oud en vergrijsd. ,,Het is tijd voor een nieuwe, groene economie. GroenLinks moet daarin vooroplopen en mensen meekrijgen. Daarom stel ik mij kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks'', aldus Dibi.

Volgens onbevestigde berichten was het al bekend dat Dibi een gooi wil doen naar het leiderschap. Hij geeft maandag om 15 uur een toelichting op zijn kandidatuur in Amsterdam.

Vertrouwen

Fractievoorzitter Jolande Sap zei vorige week met vertrouwen de strijd te zullen aangaan als andere kandidaten zich melden voor het lijsttrekkerschap bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Tot een week geleden konden kandidaten voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks zich melden. Een commissie beoordeelt vervolgens de komende tijd of kandidaten aan het gewenste profiel voldoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen