ANP14 aug '12 15:03

'Wall Street begint hoger'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met winst. De stemming wordt gesteund door sterker dan verwachte Amerikaanse detailhandelsverkopen.

Winkeliers in de Verenigde Staten verkochten in juli 0,8 procent meer dan een maand eerder. De verkopen vielen daarmee flink hoger uit dan de toename van 0,3 procent die economen hadden voorzien. Ook bleek dat de producentenprijzen in de Verenigde Staten in juli met 0,3 procent zijn toegenomen. Economen rekenden op een prijsstijging van 0,2 procent.

Het aandeel Groupon zakt 18 procent in de voorbeurshandel. Analisten zijn teleurgesteld over de omzetcijfers die de Amerikaanse advertentiewebsite maandag na de slotbel naar buiten bracht. Het aandeel is dit jaar al 60 procent in waarde gedaald.

Home Depot wint ruim 2 procent in de voorbeurshandel. De grootste doe-het-zelfketen ter wereld boekte in het tweede kwartaal meer winst dan verwacht en verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar. Home Depot profiteerde van kostenbesparingen en een reorganisatie van de dienstverlening en distributie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen