ANP5 sep '12 19:53Aangepast op 5 sep '12 22:19

Ook Wall Street wacht op ECB

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers houden zich koest in afwachting van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag en de bekendmaking van Amerikaanse werkloosheidscijfers een dag later.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde na een tamme handelssessie 0,1 procent hoger op 13.047,48 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,1 procent tot 1403,44 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,2 procent tot 3069,27 punten.

Grote koersuitslagen waren schaars. Creditcardmaatschappij American Express was de sterkste daler in de Dow met een verlies van 2,4 procent. Het lijstje stijgers werd aangevoerd door Walt Disney. Het entertainmentconcern werd 2,3 procent meer waard. Automaker General Motors volgde met een winst van 2,1 procent.

FedEx

FedEx gaf dinsdag nabeurs een winstwaarschuwing en daalde 2 procent. Het nieuws van de pakketbezorger drukte ook het algehele sentiment. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de handel en geldt dan ook als een belangrijke barometer van zowel de Amerikaanse als de internationale economie.

De markt evenwel kreeg steun door speculaties op de plannen die de ECB donderdag gaat ontvouwen ter bestrijding van de eurocrisis. Financieel persbureau Bloomberg meldde op basis van anonieme bronnen bij de ECB dat de centrale bank, zij het onder voorwaarden, ongelimiteerd staatspapier wil gaan opkopen.

Ook de euro kreeg daardoor een steuntje in de rug en noteerde een koers van 1,2600 dollar. Dat is een fractie lager dan bij het slot van de Europese beurzen, maar wel hoger dan de koers van 1,2560 dollar aan het einde van de voorgaande handelsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 95,53 dollar. Bremtolie werd 0,9 procent goedkoper en werd voor 113,20 dollar per vat verhandeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen