ANP20 nov '12 22:52

Benfica moeizaam langs Celtic

LISSABON (ANP) - Benfica mag nog steeds hopen op een langer verblijf in de Champions League. De Portugese ploeg was dinsdag in eigen huis te sterk voor Celtic. Mede dankzij een doelpunt van Ola John won Benfica met 2-1. De andere Portugese treffer was van Ezequiel Garay. Giorgios Samaras maakte tussendoor het enige Schotse doelpunt.

Beide ploegen hebben daardoor 7 punten, 5 punten minder dan het al geplaatste Barcelona. De Portugezen hebben echter een beter onderling resultaat tegen Celtic. Spartak Moskou staat met 3 punten onderaan en is Europees uitgeschakeld.

Benfica kwam al snel op voorsprong dankzij John. De oud-speler van FC Twente ramde een voorzet van Eduardo Salvio hard achter Celtic-doelman Fraser Forster. De Schotten hadden daarna weinig in te brengen, maar kwamen na ruim een half uur wel op gelijke hoogte. Samaras, ex-Heerenveen, kopte raak uit een hoekschop: 1-1.

Garay

De Portugezen waren niet echt van slag door die treffer en bleven zoeken naar een doelpunt. De Braziliaan Lima leek daar al vlak na rust voor te zorgen, maar zijn inzet, waarop Forster al geklopt was, werd door een Schot van de lijn gehaald. Twintig minuten voor tijd was het echter wel raak. Garay volleerde een doorgekopte bal van Luisao, die weer terug is na een maandenlange schorsing, hard binnen: 2-1.

Celtic was in de slotfase nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar pogingen van Beram Kayal, Kris Commons en Tony Watt konden Benfica niet meer van de wijs brengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen