ANP19 nov '12 10:22Aangepast op 19 nov '12 11:55

Fugro hard onderuit op Damrak

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Fugro is maandagochtend in het eerste handelsuur hard onderuitgegaan. Beleggers en analisten reageerden zeer negatief op het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter Arnold Steenbakker, dat vrijdag nabeurs bekend werd gemaakt.

Het bodemonderzoekbedrijf wees vrijdag op ,,verschillen in visie over het te voeren beleid'' tussen Steenbakker en de raad van commissarissen. Opvolger Paul van Riel, al sinds 2006 bestuurder bij Fugro, ging maandag niet in op vragen over die meningsverschillen.

Analist Quirijn Mulder van ING noemde het vertrek van Steenbakker ,,verontrustend''. Hij had volgens de analist een duidelijke visie op de manier waarop de zwaktes van Fugro kunnen worden verholpen en wilde mogelijk bepaalde delen van de onderneming laten fuseren en verkopen.

Winstwaarschuwing

Fugro gaf vrijdagavond ook een winstwaarschuwing voor 2012. Het bedrijf gaf aan dat opdrachtgevers terughoudend zijn vanwege de aanstaande verkoop van het onderdeel GeoScience. Volgens Van Riel loopt die overname geen gevaar en zal de situatie na de overname door CGGVeritas weer normaliseren. De vooruitzichten voor de andere divisies zijn volgens Fugro goed.

Beleggers lieten het aandeel Fugro maandag massaal vallen. Aan het einde van de ochtend stond het aandeel op een verlies van 21 procent, bij een koers van 38,84 euro. Daarmee was het aandeel ruim 10 euro minder waard dan aan het slot van de beurshandel vrijdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen