ANP10 mei '12 19:43

Ook Amerikaanse beurzen krabbelen op

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse effectenbeurzen maakten donderdag een einde aan een reeks van zes verliesdagen op rij. Koopjesjagers sloegen hun slag waardoor de graadmeters weer omhoog gingen. Onzekerheid over Griekenland en de economische vooruitzichten in eigen land hielden de winsten echter beperkt.

De Dow-Jonesindex noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 12.898,90 punten. De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,6 procent tot 1363,19 punten en de techonologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 2941,60 punten.

De Nasdaq werd onder meer gedrukt door teleurstelling over Cisco Systems. De toonaangevende fabrikant van netwerkapparatuur kwam een dag eerder weliswaar met beter dan verwachte cijfers, maar gaf tegenvallende vooruitzichten. Zelf werd Cisco Systens bijna 10 procent minder waard. Bovendien geldt het bedrijf vanwege zijn omvang als graadmeter van hoe het ervoor staat met de grootste economie ter wereld.

Geruststellende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt gaven tegenwicht. Voorbeurs werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week iets is gedaald. Het aantal aanvragen was bovendien lager dan economen in doorsnee hadden voorspeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen