ANP19 okt '12 08:11Aangepast op 19 okt '12 11:20

Ziggo: meer concurrentie van KPN

ANP
ANP

UTRECHT (AFN) - Ziggo ondervond in het derde kwartaal meer concurrentie van KPN bij de verkoop van Alles-in-één bundels. Ook was er in beperkte mate sprake van toenemende concurrentie van de andere mobiele telecomaanbieders in Nederland: Vodafone en T-Mobile. Dat zei topman Bernard Dijkhuizen van Ziggo vrijdag in een toelichting op de derdekwartaalcijfers.

Wel groeide de verkoop van de bundels op kwartaalbasis met 1,5 procent en op jaarbasis met 12,1 procent. Bijna de helft van de Ziggo-klanten heeft zo'n Alles-in-één bundel.

Het concern handhaafde de verwachting van een groei in de omzet en het marktaandeel dit jaar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zal waarschijnlijk uitkomen rond de huidige analistenverwachting van 878 miljoen euro, ten opzichte van 835 miljoen euro vorig jaar.

In het derde kwartaal groeide de omzet groeide met 1,2 procent op jaarbasis tot 380 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 72,4 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 1,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Het ebitda-resultaat steeg met 8,1 procent tot 227 miljoen euro. De schuld bleef ongeveer gelijk ten opzichte van het tweede kwartaal, op 3 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen