ANP10 feb '12 11:40

Eerste bedrijven vestigen zich op campus Oss

ANP
ANP

OSS (AFN) - De eerste bedrijven van ontslagen onderzoekers van farmaciebedrijf MSD vestigen zich vanaf volgende week op het Life Sciences Park in Oss. De officiële opening is later dit jaar.

De betrokken partijen zoals de gemeente, provincie en MSD (voorheen Organon) hebben dat vrijdag bekendgemaakt bij de afronding van de voorbereidende werkzaamheden.

Op de campus moet werk komen voor honderden onderzoekers. De start van het park is later dan beoogd. Tot dusver zijn er met negen bedrijfjes contracten afgesloten, terwijl in juli al 89 initiatieven waren ingediend en 20 plannen als zeer kansrijk werden beoordeeld.

Protest

Moederbedrijf Merck van MSD (voorheen Organon) wilde in Oss de hele onderzoeksafdeling sluiten. Er dreigden 2175 banen te verdwijnen. Na een jaar vol protest en verzet werd er overeenstemming bereikt over het behoud van 900 banen. Voor de gebouwen en machines die overblijven, werd het Life Sciences Park bedacht waar ontslagen onderzoekers aan het werk kunnen.

In totaal is een investering van 66 miljoen euro nodig voor de oprichting van de campus. De overheid (gemeente, provincie en rijksoverheid) betaalt ongeveer de helft.

Gerelateerde artikelen