ANP29 jan '12 15:36

VEB vraagt AMT om opheldering over koersprong

DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft biotechbedrijf AMT om opheldering gevraagd over het koersverloop van de afgelopen weken. De VEB constateerde dat de koers van het aandeel AMT (Amsterdam Molecular Therapeutics) zeer sterk is gestegen en dat het handelsvolume hoger lag dan normaal. Dat meldde de VEB dit weekeinde.

Het aandeel AMT was op 15 december 0,19 euro waard. Toen deed het bedrijf een noodkreet uitgaan over de noodzaak van nieuw kapitaal. Toen dat kapitaal er op 30 december kwam, steeg het aandeel naar 0,34 euro. Maar de koersstijging zette in voordat het nieuws bekend was, aldus de VEB. Ook werd er meer dan gebruikelijk gehandeld in het aandeel.

Later waren de cijfers eveneens opvallend. Tussen 16 en 19 januari verdubbelde het aandeel bijna in waarde bij hoge handelsvolumes, zonder duidelijke aanleiding. De VEB zegt dat ,,de indruk is ontstaan dat mogelijkerwijs koersgevoelige informatie over AMT is gelekt naar derde partijen die op basis van die informatie hebben gehandeld''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen