ANP19 dec '12 14:56

De Boer waarschuwt Ajax voor FC Groningen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Frank de Boer van Ajax heeft zijn spelers op scherp gezet voor de bekerwedstrijd donderdag tegen FC Groningen. Begin deze maand was de landskampioen in de eredivisie met 2-0 te sterk voor het elftal van Robert Maaskant. ,,Maar ik heb de spelers verteld dat het geen wedstrijd zoals in de ArenA zal worden. We kunnen een agressief Groningen verwachten'', zei De Boer woensdag.

De Boer kan donderdag in de uitverkochte Euroborg niet beschikken over de geblesseerde Mitchell Dijks, terwijl Tobias Sana is gepasseerd. Lucas Andersen en Dico Koppers zijn nieuw in de selectie ten opzichte van de wedstrijd zondag tegen Willem II (4-2-winst). ,,De beker is heel belangrijk, we hebben de kwaliteiten om ver te komen'', meent De Boer.

Maaskant beaamde dat zijn ploeg voor elke meter wil gaan strijden. ,,Ik stel 11 spelers op die op z'n Gronings tekeer kunnen gaan. Als ze na de wedstrijd allemaal aan het zuurstof moeten, dan nemen we die consequentie graag en stellen we zondag tegen Feyenoord 11 andere spelers op. Met sfeer, strijd en passie willen we het Ajax dusdanig moeilijk maken dat wij donderdagavond in de koker zitten bij de loting voor de kwartfinales.''

Maaskant kan niet beschikken over Stefano Magnasco en Emil Johansson. Mitchell Schet keert terug in de selectie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen