ANP19 okt '12 07:20Aangepast op 19 okt '12 08:52

ING verkoopt onderdelen Thailand en Hongkong

ANP
ANP

HONGKONG (AFN) - ING heeft zijn verzekeringsactiviteiten in Hongkong, Thailand en Macau verkocht aan Pacific Century Group (PCG) voor ruim 1,6 miljard euro. Dat maakte het financiële concern vrijdag bekend.

De transactie levert ING een boekwinst op van circa 1 miljard euro. Oprichter van PCG is zakenman Richard Li, de jongste zoon van de rijkste man van Azië. Zijn bedrijf heeft sinds 1993 belangen opgebouwd in financiële diensten, vastgoed, media en telecommunicatie in Azië. De 45-jarige Li was eerder eigenaar van verzekeringsactiviteiten in Hongkong die hij in 2007 verkocht aan Fortis.

De verkoop van de ING-onderdelen wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond. ,,Het proces om de resterende verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten in Azië van de hand te doen gaat door'', aldus ING.

Met de huidige stap meegerekend, heeft ING tot nu toe bijna 3 miljard euro opgehaald bij zijn exit uit het Verre Oosten. De desinvesteringen van de Japanse en Zuid-Koreaanse takken staan nog op de rol. Vorige week maakte ING nog bekend de verzekeringsactiviteiten in Maleisië aan de Aziatische verzekeraar AIA Group te verkopen voor 1,3 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen