ANP14 mrt '12 18:38Aangepast op 14 mrt '12 18:57

Verdachte moord Endstra overleden

AMSTERDAM (ANP) - De man die ervan wordt verdacht Willem Endstra te hebben doodgeschoten, is woensdag in een ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat meldde het Openbaar Ministerie. De 47-jarige Rus Namik A. zou op 17 mei 2004 de Amsterdamse vastgoedmagnaat hebben geliquideerd.

A. werd vorig jaar oktober in Polen opgepakt. Het OM betreurt dat hij is overleden. Justitie gaat er nog steeds vanuit dat hij de schutter was die Endstra heeft doodgeschoten. De behandeling van zijn strafzaak gaat nu niet door, maar het onderzoek naar de moord gaat wel gewoon verder. ,,Het is immers niet alleen gericht op de schutter, maar ook op andere personen die betrokkenen waren bij die moord'', aldus het OM

Endstra (51) werd op de bewuste dag geliquideerd in de buurt van zijn kantoor op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Een zakenpartner die naast hem liep, werd in een knie geraakt. De moord behoort tot de meest geruchtmakende afrekeningen in het criminele circuit. Endstra had tal van connecties in de onderwereld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen