ANP2 mei '12 17:17

Aanhouding na treinongeval op Betuweroute

De Betuweroute (archieffoto, juli 2007). ANP
De Betuweroute (archieffoto, juli 2007). ANP

ANGEREN (ANP) - De politie heeft woensdag een man aangehouden na het ongeval met een goederentrein op de Betuweroute bij Angeren. Het gaat om de verantwoordelijke voor de veiligheid van de werkzaamheden die ter plaatse bezig waren.

De politie heeft hem in overleg met het Openbaar Ministerie aangehouden voor verhoor. Daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd en of er sprake is van verwijtbare schuld, zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Door het ongeval, dat aan het begin van de middag plaatsvond, vielen geen gewonden. Er was alleen materiële schade.

Volgens de politie reed een goederentrein tegen een lorrie, een soort kar waar materiaal in lag van onderhoudswerkers die bezig waren met het spoor. De onderhoudswerkers waren te laat of vergeten om de lorrie van het spoor te halen, toen de trein uit een tunnel kwam.

Geschrokken

Het personeel van de trein en de werkers bleven ongedeerd, maar zijn volgens een woordvoerster van de brandweer wel geschrokken. De goederentrein is niet ontspoord en vervoerde geen gevaarlijke stoffen. De trein reed in de richting van Rotterdam.

Het treinverkeer op de Betuweroute lag een groot deel van de middag in beide richtingen stil. Rond 16.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang. Een politiehelikopter heeft foto's van de omgeving van de plaats van het ongeluk gemaakt.

De spoorwegpolitie van het KLPD onderzoekt de toedracht van het ongeval. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport doet nader onderzoek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen