ANP1 apr '12 07:25Aangepast op 1 apr '12 21:13

1 aprilgrappen zorgen voor lach en last

RIJSWIJK (ANP) - Het was zondag oppassen voor lolbroeken. Het was 1 april: de dag waarop grappenmakers probeerden mensen in het ootje te nemen.

Sommige grappen zorgden veel beroering. In Leeuwarden vreesde men dat er een bom lag in het water van de Westersingel. Agenten en bommenexperts kwamen in actie, maar het bleek een nepbom te zijn. Burgemeester Ferd Crone zei dat hij de kosten wil verhalen op de 'lolbroeken'.

De politie houdt zelf ook van een 1 aprilgrap op z'n tijd. Ze publiceerde een persbericht waarin stond dat zondagochtend in Utrecht een Ierse automobilist zou zijn betrapt, die ruim 14 keer te veel had gedronken. Toen hij een sigaret wilde opsteken, nadat de agenten hem aan de kant had gezet, zou een steekvlam zijn ontstaan. De Ier zou daar alleen verschroeide wenkbrauwen aan hebben overgehouden.

Vleesvervangers

Het was niet de enige grap. Zondag zouden onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam vleesetende planten vleesvervangers voeren in de hortus. Vleesetende planten zouden tegenwoordig minder vlees eten. Daar kwamen 12 mensen op af die een neponderzoeker zagen en een groot bord met de tekst '1 april'. De VVD in Den Haag lanceerde een plan om uitkeringsgerechtigden voortaan in de spits te weren ,,omdat zij niet bijdragen aan de economie'' en dus op drukke momenten geen recht zouden hebben op het weggebruik. Een Brits bedrijf introduceerde een speciaal kruiswoordpuzzelboek voor dieren. En de gemeente Noordwijk wilde de te koop staande Scheveningse Pier wel overnemen.

Ook media doen soms mee aan het grappenfestijn. Het NOS Jeugdjournaal kondigde aan dat een meteorietenregen zou neerdalen in Kootwijk. Dat bleek niet waar te zijn. Een flink aantal kinderen en hun ouders waren er op afgekomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen