ANP23 dec '12 14:26

'Overname Dockwise lijkt beklonken'

DEN HAAG (AFN) - De overname van zeetransporteur Dockwise door baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis lijkt beklonken. Dat stelde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zondag in een reactie op de tweede verhoging van het overnamebod afgelopen vrijdag. Boskalis maakte destijds ook bekend over 83,5 procent van de aandelen Dockwise te kunnen beschikken.

Boskalis bracht op 26 november een bod uit van 17,20 euro per aandeel Dockwise. Vorige week maandag werd dat verhoogd naar 18 euro en afgelopen vrijdag nog eens naar 18,50 euro, waarmee Dockwise wordt gewaardeerd op 733 miljoen euro. ,,Een unicum'', aldus de VEB over twee verhogingen in 1 week ,,en bovendien een grote stap richting overname.'' Boskalis liet al eerder weten het bod gestand te zullen doen, ongeacht het aantal aandelen dat nog wordt aangemeld.

Boskalis bezit zelf 33 procent van de aandelen Dockwise. De overige 50,5 procent bestaat uit onherroepelijke toezeggingen. De VEB concludeert dat de laatste dwarsliggers onder de grootaandeelhouders, het Britse Sankaty Advisors, overstag is gegaan. Bij de eerste verhoging van het bod zei Boskalis over ruim 72 procent van de aandelen te kunnen beschikken. Bovendien wijst de VEB er op dat er niet langer gezegd wordt dat het bod te laag is en dat Boskalis is begonnen met een boekenonderzoek. ,,De prooi lijkt haar verzet te hebben opgegeven.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen