ANP6 aug '12 07:23

Minder winst voor TMC

EINDHOVEN (AFN) - TMC heeft de winst in het afgelopen halfjaar zien afnemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldde de detacheerder maandag voorbeurs.

TMC realiseerde een winst van 2,6 miljoen euro, waar een jaar terug nog 3 miljoen euro in de boeken werd gezet. De omzet steeg wel, met 6,3 procent tot 28 miljoen euro.

Het bedrijf zag de brutowinst met bijna 32 procent afnemen, door een ,,significante invloed'' van lagere subsidie-opbrengsten en een hoger werkgeversdeel voor sociale lasten.

Goede vooruitzichten

TMC spreekt van goede positieve vooruitzichten voor wat betreft de technologiesector. Voor de bouw- en ict-markt verwacht het bedrijf ,,geen substantiële verandering'' van de situatie op de korte en middellange termijn, terwijl voor de civiele markt een licht herstel wordt voorzien. Een concrete prognose voor 2012 deed TMC niet.

TMC Technologie behaalde opbrengsten van 23,4 miljoen euro in de afgelopen zes maanden, TMC ICT kwam uit op opbrengsten van 1,7 miljoen euro en TMC Construction op 2,9 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen