ANP14 aug '12 08:18

Japanse beurs sluit hoger

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is dinsdag licht hoger gesloten. Beleggers gingen op zoek naar aandelen van stabiele bedrijven die recent zwaar zijn afgestraft na tegenvallende kwartaalcijfers. De omzetten op de beurs waren opnieuw laag. Ook werd gewacht op economische cijfers uit Europa. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8928,88 punten.

Het Japanse scheepstransportbedrijf Mitsui O.S.K. Lines zakte ruim 2 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Het internetspelletjesbedrijf Gree steeg 0,1 procent in afwachting van de kwartaalresultaten, die na de slotbel bekend worden gemaakt. Het aandeel won in de afgelopen 2 handelssessie al 13,7 procent na verrassend sterke resultaten van concurrent DeNA.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag ook omhoog. De stemming werd daarbij gesteund door de aanhoudende hoop op maatregelen van de centrale banken. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul won de Kospi 1,3 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen