ANP29 mrt '12 10:09

Onderhandelaars weer in Catshuis

Archiefbeeld van de onderhandelingen. ANP
Archiefbeeld van de onderhandelingen. ANP

DEN HAAG (ANP) - De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV zijn weer in het Catshuis voor cruciaal beraad over de vraag of ze verder praten over miljardenbezuinigingen of niet.

De gesprekken werden woensdag eerder beëindigd, omdat ze ,,door een moeilijke fase'' gingen. PVV-leider Geert Wilders had problemen met wat er op tafel lag over onderwerpen als de zorg, de sociale zekerheid, de pensioenen en de woningmarkt.

De VVD'ers Mark Rutte en Stef Blok kwamen donderdag even voor tienen per fiets aan bij het Catshuis, de CDA'ers Maxime Verhagen en Sybrand van Haersma Buma en de PVV'ers Geert Wilders en Fleur Agema kwamen per auto. De onderhandelaars praten sinds 5 maart over miljardenbezuinigingen die nodig zijn omdat het overheidstekort volgend jaar op 4,6 procent dreigt uit te komen.

Les

Premier Rutte had donderdag voor het cruciale overleg eerst nog gewoon les gegeven op een vmbo-school in de Haagse Schilderswijk. Dat doet hij al sinds 2008 en is hij sinds zijn aantreden als premier in oktober 2010 zoveel mogelijk blijven doen.

Als het lesgeven donderdag een resultaat in het Catshuis in de weg had gestaan, had de premier het niet gedaan, zei hij tegen de NOS terwijl hij van het Binnenhof naar het Catshuis fietste.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen