ANP26 nov '12 09:08

'Bod op Dockwise logische stap Boskalis'

AMSTERDAM (AFN) - Het bod van Boskalis op Dockwise is een logische stap. Dat stelde analist André Mulder van Kepler Capital Markets maandag in een commentaar.

Ten eerste past de overname volgens Mulder in de strategie van Boskalis om uit te breiden in de offshoresector. Ten tweede is Dockwise in zekere zin een rivaal van Smit Internationale, het sleepbedrijf dat Boskalis 2 jaar geleden inlijfde.

De overname van Dockwise zou een verbreding betekenen van de activiteiten van Boskalis op het gebied van zwaar transport. In totaal zou de omzet door de overname van Dockwise met 14 procent toenemen en het bedrijfsresultaat met 30 procent of meer.

Vette premie

De prijs van 17,20 euro per aandeel biedt volgens Mulder een ,,vette premie'' van ruim 60 procent. De prijs is volgens hem ook in lijn met het gemiddelde koersdoel dat analisten hanteren. Kepler heeft voor Boskalis een koopadvies.

Rabobank denkt dat een overname van Dockwise zo'n 20 procent zou kunnen toevoegen aan de winst per aandeel van Boskalis. De analisten van de bank verwachten een positieve koersreactie en hebben hun vooruitzichten en rating voor Boskalis in beraad.

Gerelateerde artikelen